Kategorier
Bygg

Hantverkare i Stockholm med bred kompetens

Många byggprojekt och renoveringar i Stockholm kräver hantverkare med olika kompetens. Då kan det vara smidigt att använda sig av en firma med totalentreprenad.

Vill ni renovera köket men också bygga en altan? I så fall ska ni anlita en firma som erbjuder totalentreprenad. Viktigt är att anlita hantverkare som är erfarna och som gjort liknande projekt tidigare. Kanske har grannen nyligen renoverat sitt hus med lyckat resultat och kan rekommendera sina hantverkare? Att gå på rekommendationer från vänner och bekanta är alltid det säkraste.

Väljer man en hantverkare eller byggfirma som man har googlat sig till är det viktigt att man tar referenser och även kontrollerar dessa. Det räcker inte att skriva ett mejl, utan man måste ringa upp och ställa frågor. Det kan även vara bra att kontrollera att byggfirman är registrerad hos Skatteverket och att de betalar sina skatter.

Var inte rädd att rådfråga hantverkaren

Innan man kontaktar en hantverkare kan det vara bra att fundera över hur man vill att renoveringen eller byggprojektet ska bli. Rita gärna en enkel skiss eller skriv ner vad som ska göras på ett papper, så att ni inte glömmer viktiga detaljer när ni sedan pratar med hantverkaren. Viktigt är också att göra upp en budget över hur mycket det får kosta.

Att planera en renovering är inte alltid så lätt, och man ska inte dra sig för att rådfråga hantverkaren. En kunnig hantverkare kan tipsa om olika material som gör att man håller budgeten. De kan också komma med tips på smarta lösningar och viktiga åtgärder som man kanske själv har missat.

Den billigaste hantverkaren är sällan bäst

Vill man anlita en hantverkare i Stockholm ska man inte bara tänka på priset. Sedan rotavdraget infördes har antalet hantverkare formligen exploderat, men det är tyvärr inte alla som är seriösa. För att locka kunder erbjuder de olika byggtjänster till riktigt låga priser. Inte sällan utför de även arbeten som de inte är certifierade för.

Därför ska man undvika de hantverkare som är riktigt billiga och i stället titta närmare på de som ligger i mellanprisklassen. Fråga även vilka villkor som gäller och om de lämnar garanti på sitt arbete. Innan man anlitar en hantverkare ska man be om att få se yrkeslegitimationen. En hantverkare som inte omgående visar upp den ska man inte anlita, oavsett anledning.