Om bloggen

Vad drömmer du om att förändra i ditt hem? En sak står klar: förr så stannade det ofta vid just drömmar – idag så tar många steget och förverkligar dessa. Svensken idag har – på gott och ont – närmare till verktygslådan än tidigare. Det positiva är att folk vågar förändra och skapa vackra hem. Det negativa ligger i det uppenbara: många har ingen aning om hur man ska göra för att lyckas. Något som kostar både tid och pengar. Här vill vi bidra med vår kunskap och vår expertis.

Vi vill ge tips, fakta, goda råd och inspiration i alla frågor som rör bygg och renovering. Målet är att förenkla – utan att fuska – och att göra resan både enklare och billigare för dig. När ska du bygga själv och när ska du ta professionell hjälp? Den frågan ska vi också försöka svara på här. Tyvärr ser man ofta att många överskattar den egna förmågan och det kan leda till väldigt trista konsekvenser där man dels betalar väldigt mycket pengar i onödan och där dels den egna familjesituationen blir lidande. Det är inte roligt att leva i ett byggkaos!

Vi vill att du ska känna dig säkrare med hammare, med såg och med alla andra verktyg. Men, vi vill även att du ska veta när du ska gasa och när du ska bromsa. Den här sidan ger dig allt du behöver veta om bygg och renoveringsfrågor. Välkommen.