Kategorier
Målning

Så renoverar man en trapp som en riktig målare i Nyköping

Det är en svår yta att måla om, eftersom det är höga tak och få stora ytor att säkert ställa stegen på. Så här gör en målare i Nyköping vid målning av trapphus.

Oavsett om det gäller att tapetsera om eller måla om hemma i källartrappan eller om vi pratar ett trapphus med 5 våningar, så är problemet detsamma. Hur ska man nå alla ytor för att göra ett snyggt jobb? Vad är det säkraste sättet att jobba på? Det bästa är att se hur till exempel en målerifirma i Nyköping skulle ha gjort. Då kan man få några idéer.

Många trapphus är för små för att ta in en ställning i. Om det är möjligt att bygga upp en ställning så är det såklart det allra bästa. En ställning går ofta att bygga i nivåer, så att man kan anpassa benen på ställningen efter trappstegen. Då lutar inte ställningsavsatsen och den som utför arbetet kan göra det på ett säkert sätt. Det finns också trappstegar med utskjutande ben, som gör att man tryggt kan placera den på flera trappsteg.

Målare med smarta lösningar

Det säkraste sättet att jobba i ett trapphus är dock om man kan stå på marken och undvika stegar och ställningar. Om man har en stege eller en ställning så måste man alltid vara minst två, och hålla koll på varandra. Och man bör inte klättra upp på en stege utan att först ha säkrat den. Många målare väljer därför att jobba så lite som möjligt från ställning och stege, och istället använda sig av skaft.

Med många moderna maskiner så kan man få förlängningsskaft. Det gör att man når högre utan att behöva klättra på något. Det är praktiskt och mycket säkrare. Då behöver man endast använda sig av stege för att nå vissa extra svåra partier och minimerar därmed fallrisken. Det går också snabbare att använda sig av skaft, än att sätta upp och ta ner en ställning hela tiden.