Varför vill man ha ett Attefallshus i Stockholm när man redan har en villa där? Kan det vara så att mer boyta kan betyda fler möjligheter till – ja allt?
Ibland är idéerna fler än möjligheterna. Människans kreativitet är till synes obegränsad och det finns ingen anledning att tveka att göra verklighet av drömmarna. Sedan är det förstås så att drömmarna hos olika personer ser totalt olika ut emellanåt, eller alltid? Där någon vill slussa ut tonåringen i vuxenvärlden vill en annan ha ett ostört arbetsutrymme.
Det finns med andra ord lika många önskningar som det finns människor. Alla önskningar kan förstås inte lösas med extra boyta men kom inte och säg att det inte är drömmen för många. Det kanske är så enkelt som att man har en ganska invasiv släkt som envisas med att komma på besök fast det inte finns så mycket plats för dem?
Attefallshus i Stockholm ger arbetsro, ger gästbostad, ger andrum
Ett attefallshus i Stockholm lyder under samma regler som attefallshus rent generellt. Det är till att börja med tillrådligt att ha en hyfsat stor fastighet. Utan grannars samtycke får huset inte ligga närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Man behöver göra en anmälan till byggnadsnämnden för startbesked men bygglov behövs inte. Det finns också maximått för själva huset.
Det allra enklaste sättet att skaffa attefallshus är att anlita en firma som tillhandahåller nyckelfärdiga sådana. På så vis kan man vara säker på att huset håller de tillåtna måtten och de andra krav som ställs. Därefter är det upp till den glada ägarinnan att utforma insidan efter eget huvud.