Kategorier
Tak

Hitta en takläggare i Stockholm för alla typer av tak

Ett tak är bara ett tak, kanske ni tänker. Men det finns så många olika varianter. Kontakta en takläggare i Stockholm som kan hjälpa till med stort och litet.

Varje hus är unikt och varje boende känner sig nöjd med olika saker. Ibland handlar det om vilken design som taket ska ha, struktur och utseende. Andra gånger är det material och färgval som är den stora frågan. Det gäller att undersöka alla möjligheter för att se vad som passar bäst till ert hus och hem. Välj en takläggare i Stockholm som är van att jobba med olika material.

För att få en liten överblick så är det enklast att börja med vilka olika material som ni kan välja till ert tak. När ni sedan har valt material, med hjälp av fördelar och nackdelar, så är det lättare att designa ert tak. Det gäller både vid renovering och nybygge. Se alltid till att vara välinformerad.

Takläggare som kan hjälpa till med betong och tegel

Takpannor är både snyggt och enkelt. Många känner att det är en kostsam historia, men det är inte så illa som det låter. Att lägga om taket är en investering, inte en vanlig utgift. Takpannor finns i både tegel och betong. Betongpannorna är otroligt tåliga och har en lång livstid. De håller tätt och de tål frost. Det är ett formbart material, som dessutom håller färgen bra. 

Tegelpannor förändrar utseende med åren, men blir bara vackrare och vackrare. Tegelpannor ger varje hus ett unikt utseende, eftersom färgerna på pannorna kan skifta något. Visste du att en tegelpanna kan hålla i närmare 100 år? Både betong- och tegelpannor är tunga material och kräver att takets underliggande struktur är stabil.

En takläggare som är van med papptak

Papptak är också ett väldigt bra alternativ. Låter det märkligt att lägga papp på taket? Håller det verkligen? De håller, ni behöver inte oroa er för det. Den absolut största fördelen med papptak är dock att de är relativt billiga, och väldigt enkla att montera. Det kräver fortfarande en van hand för att få ett riktigt bra alternativ.

När ni väljer en takläggare som är van att jobba med papptak så får ni riktigt bra kvalitet. Ett material som andas bra, så att det inte blir kondens som resulterar i fuktskador. Papp isolerar huset. Det betyder att det inte absorberar värmen under sommaren, och håller kylan borta på vintern. Ett ultimat val, med andra ord.

Plåttak är alltid bäst hos en takläggare med egna maskiner

När man pratar om tak som är praktiska och lätta att montera så måste plåttak komma med på listan. När ni dessutom väljer att montera plåttak med hjälp av en takläggare som har egna maskiner så går allt mycket snabbare, eftersom de kan tillverka alla detaljerna själva. Att dra in externa leverantörer är dyrt och tidskrävande.

Plåt är ett lätt material som passar till tak på byggnader där stommen och strukturen kanske inte håller för så mycket. Ytterligare en fördel är att man också kan återvinna plåt när den är uttjänt och har gjort sitt. Otroligt praktiskt på alla sätt och vis.