Kategorier
Bygg

Bygga hus Stockholm – välj rätt partner 

Vad är det viktigaste att tänka på i samband med att man planerar att bygga hus i Stockholm? Det finns givetvis en massa olika saker som man bör tänka på och ha kontroll över i samband med att man planerar att bygga hus i Stockholm – men bortser man från exempelvis bygglov, budget och lösningar vad gäller energi och material så är valet av byggfirma en punkt som kräver extra mycket tankearbete

Du får en chans i livet att bygga hus i Stockholm – och den chansen måste du ta tillvara på. Vår poäng i detta är att du aldrig kommer att bli bättre än vad valet av byggfirma ger dig möjlighet till. 

Så hittar du rätt byggfirma 

Det fel som många gör är att man fokuserar på det initiala. Man ser till att anlita exempelvis en arkitekt och man tar fram ritningar över drömhuset – och man får det bygglov som krävs för att få resa huset i fråga. Därefter ska det gå fort – väldigt fort. Man tänker att själva bygget är lite av en petitess. Ritningarna finns ju och det är bara att följa? Riktigt så enkelt är det inte. 

Valet av byggfirma kommer att vara avgörande i hur det färdiga resultatet blir, om tidsplanen följs och om budgeten kan hållas. Vad ska man då titta närmare på och hur ska man grunda valet av byggfirma? Vi ger några tips: 

  • Erfarenhet. I en komplex fråga som att bygga hus i Stockholm slår erfarenhet hunger. Kort sagt. Väljer du en byggfirma som kan visa upp en lång vana av att bygga hus i Stockholm – gärna nära den stil och design du ska bygga i – så väljer du en säkrare väg. De har redan gjort de vanliga misstagen och vet hur man undviker dem i framtiden. 
  • Kommunikation. Du måste känna dig delaktig och tagen på allvar. Du ska vara med på resan, hållas uppdaterad och när som helst kunna komma med frågor som rör projektet. Se till att du känner att du kan kommunicera med byggföretaget och att du känner förtroende. 
  • Referenser. Skriv aldrig ett avtal utan en bakgrundskontroll. Kolla med Skatteverket och Kronofogden, läs på nätet – och se till att få referenser att kontakta. Vad gäller denna punkt så kan du aldrig chansa! 

För mer nformaiton kolla in www.byggahusstockholm.org.